Populiariausios pasaulyje picos

Populiariausios pasaulyje picos yra daugiau nei vien skanus patiekalas – jos yra kultūrinis reiškinys, kuris atspindi įvairių šalių skonį, kultūrą ir tradicijas. Vienas iš populiariausių picos variantų pasaulyje yra Margherita pica, Lietuvoje dažniausiai vadinama pica Margarita. Tai klasikinis itališkas variantas su pomidorais, mocarela sūriu, šviežiu basiliku ir alyvuogių aliejumi. Margherita pica dažnai laikoma picų karaliene dėl savo paprasto, bet įtakingo skonio.

Kita populiari pica yra Pepperoni pica. Tai amerikietiškas variantas, kuriame yra padažas, mocarela sūris ir druskos tirpalas, papuoštas aštriomis Pepperoni dešrelėmis, kurios yra populiari picos sudedamoji dalis, kurią sudaro keptos dešrelės, dažnai pagardintos aštriais pipirais arba kitais prieskoniais. Tai vienas iš labiausiai mėgstamų picos priedų pasaulyje, kuris suteikia pikantišką skonį ir aromatą. Ši pica garsėja savo pikantišku skoniu ir yra vienas iš dažniausiai užsakomų variantų picerijose visame pasaulyje.

Taip pat verta paminėti Havajietiška, dar vadinama Havaju pica, kuri yra unikalus variantas su ananasais, kumpiu ir padažu. Šis derinys suteikia picai saldų ir šiek tiek rūgštų skonį, kuris yra labai populiarus tarp picos mėgėjų.

Be to, populiarios pasaulyje picos gali būti pagardintos įvairiais ingredientais, tokiais kaip grybai, svogūnai, pievagrybiai, špinatai ir netgi jūros gėrybės. Kiekviena šalis ir netgi regionas turi savo unikalių picos variantų, kurie atspindi vietinę kultūrą ir skonio preferencijas. Taigi, nepriklausomai nuo to, kuriame pasaulio kampelyje esate, tikėtina, kad rasite picą, kuri jums patiks.

Neapolietiška pica

Be abejo, vienas iš labiausiai išsiskiriančių picos variantų yra Neapolietiška pica. Ši tradicinė itališka pica gaminama su pomidorų padažu, mocarela sūriu, alyvuogių aliejumi, šviežiu basiliku ir, pagal pageidavimus, su įvairiais papildomais ingredientais. Neapolietiška pica pasižymi plonu, lankstytu tešlos kraštu ir gausiu padažu. Ji yra išskirtinė savo paprastumu ir autentiškumu, todėl dažnai laikoma viena iš geriausių picų pasaulyje.

Kitas populiarių pasaulyje picų variantas yra Quattro formaggi, arba keturių sūrių pica. Ši pica gaminama su keturiais skirtingais sūriais, įskaitant mocarela, gorgonzolą, parmigiano-reggiano ir pecorino romano. Kvapnus ir sūrus šio picos variantas yra labai mėgstamas tarp sūrio mėgėjų ir teikia subtilų ir turtingą skonį.

Nors populiariausios pasaulyje picos skiriasi skoniu ir ingredientais, jas vienija vienas bendras dalykas – tai yra patiekalas, kuris yra mėgstamas visame pasaulyje ir kurį galima pritaikyti skirtingoms skonio reikmėms ir kultūriniams kontekstams. Picos yra ne tik skanus maistas, bet ir simbolis, kuris jungia žmones visame pasaulyje. Jei norite pasijusti kaip Italijoje, visada galite užsisakyti pica į namus Vilniuje Fokus picoje

Daugiau informacijos apie skani pica tinklalapyje:  https://fokuspica.lt/