KAIP KOMPLEKTUOTI VONIOS KAMBARYJE BALDUS?

Vonios kambaryje gyvenimas verda per visą dieną, pradedant rytu ir baigiant vėlu vakaru. Todėl čia turi būti ne tik patogu, bet ir jauku. Tam reikia tinkamai parinkti visus šiai patalpai reikalingus baldus.

Kokiomis savybėmis turi pasižymėti vonios baldai?

O jų ne tiek ir daug – pastatomos ir pakabinamos spintelės. Pastarosios daugeliu atvejų yra su įkomponuotu veidrodžiu. Jei patalpa yra erdvi, spintelių gali būti kelios. Siauruose vonios kambariuose labiausiai tiktų aukštos spintelės.

Vonios kambariui reikia parinkti tokius baldus, kurie būtų ne tik praktiški, gražūs, bet ir nebijantys drėgmės ir temperatūrų kaitos poveikio. Čia reikalingos kokybiškos, specialiai šiai patalpai pritaikytos spintelės, praustuvas su spintele ir veidrodis. Kad šioje patalpoje būtų malonu lankytis ne tik namiškiams, bet ir svečiams, vonios baldai turi estetiškai atrodyti.

Kaip formuoti vonios kambario stilių?

Vonios kambaryje esančių baldų stilius gali būti įvairus. Pagrinde vyrauja trys šios patalpos stiliai – modernus, klasikinis ir minimalistinis. Pagrindinė stiliaus formavimo taisyklė yra ši – vonios kambario stilius turėtų derintis su bendru visų namų interjeru. Svarbiausia – pasirinkti tokius baldus, kurie yra pagaminti iš neabejotinai kokybiškų medžiagų, nes jeigu medžiagos bus prastos, baldai greitai pradės deformuotis ir nebetiks naudojimui.

Be to, būtina atkreipti dėmesį į baldų paviršių. Šiuo metu ant populiarumo bangos yra pakilę natūralios medžiagos, tačiau būtų geriau nesusigundyti madomis, nes vonios kambarys natūralių paviršių baldams nėra pati tinkamiausia vieta, kadangi tada jiems grėstų pelėsis ir puvimo bakterijos.

Kas geriau – pakabinamos ar pastatomos spintelės?

Pakabinamos spintelės yra patrauklios tuo, kad vonios kambaryje sutaupo daug laisvos vietos. Tai leidžia lengviau judėti plaunant grindis, o ir pačias spinteles yra patogu pasiekti, nereikia prie jų lankstytis. Tačiau yra ir kita medalio pusė – ant grindų pastatomos spintelės patikimai uždengia nuo pašalinių akių čia esančius santechninius mazgu.

Tad jas galima naudoti didesniame vonios kambaryje. Jų buvimas suteiktų šiai patalpai tvarkingumo įspūdį. Jei nusprendėte atnaujinti vonios kambario baldus, žinokite, jog pats didžiausias jų pasirinkimas yra internetinėje parduotuvėje: Iris.lt.