Kaip nusipirkti motorolerį pigiau?

Motoroleriai yra labai populiarūs dėl mažų degalų sąnaudų, manevringumo ir lengvo valdymo. Ši technika gali būti naudojama keliaujant į darbą, mokslus ar leidžiant laisvalaikį. Tačiau pirkėjui svarbu išsiaiškinti, kaip pasirinkti motorolerį, atitinkantį norimas charakteristikas, svorį ir pravažumą. Todėl pasidomėkime, kaip išsirinkti patogią ir funkcionalią įrangą ir tuo pačiu džiaugtis gera kaina.

Kokiu tikslu reikalingas jums motoroleris?

Visų pirma, pirkėjas turi nuspręsti, kokias funkcijas turi motoroleris atlikti. Nuo to priklausys reikalinga galia ir matmenys. Yra trys motorolerių kategorijos:

  • Mini motoroleriai. Tai kompaktiška ir lengva technika, kuri sveria tik 50-70 kg ir įsibėgėja iki 50 km/val. Puikiai tinka važinėti mieste ar lygiais keliais.
  • Vidutiniai motoroleriai. Tokie modeliai yra universalesni ir gali būti naudojami tiek mieste, tiek važiuojant lengva bekele. Pagrindinės šio tipo transporto savybės yra didelė galia ir dideli ratai.
  • Sunkūs motoroleriai. Tiesą sakant, tai turistinės transporto priemonės, turinčios didelius matmenis ir įspūdingą galią. Tokie modeliai gali įsibėgėti iki 120 km/h ir puikiai tinka ilgoms kelionėms.

Norėdamas nuspręsti, kokį paspirtuką pasirinkti, pirkėjas turi nuspręsti dėl jo tipo. Jei įranga perkama laisvalaikiui, reikėtų rinktis vidutinės klasės modelį, o važinėjimui po miestą geriau tiks mini įrenginys.

Pirkdami motorolerį turėtumėte atkreipti dėmesį į:

Didžiausias įrenginio greitis. Geriausias sprendimas būtų motoroleris, įsibėgėjantis iki 60-70 km/val. Bet jei pirkėjas planuoja tolimas keliones, geriau rinktis greitesnį įrenginį (90-120 km/val.). Pasirinkite modelį, kurio galia ne mažesnė kaip 7-10 arklio galių. Su tokiu varikliu gausite ne tik greitį, bet ir lengvą manevringumą kelyje, o tai svarbu miesto sąlygomis. „Arklių“ skaičius – dar ne viskas, svarbus variklio galios ir bendros transporto priemonės masės santykis. Kuo daugiau kW 1 kg mechanizmo svorio, tuo didesnį greitį galima pasiekti.

Modelio dinamika. Aparato charakteristikos. Miestui geriau tiks transporto priemones su diskiniais stabdžiais ir teleskopine priekine šake. Tačiau vairuotojas, kuris ketina važiuoti su keleiviu, turėtų pagalvoti, kaip išsirinkti motorolerį dviems. Tokiu atveju geriau pasiimti įrenginį su galingu varikliu ir didele apkrova.