Kaip greitai pasikeisti automobilio stiklą?

Automobilių stiklai nuolat veikiami aplinkos poveikio. Juos veikia ne tik kruša, bet ir vėjas, lietus ir sniegas. Žvyras, iš po priekyje važiuojančio automobilio ratų patekęs tiesiai ant priekinio stiklo, taip pat gali sugadinti priekinį automobilio stiklą. Be abejo, dažna priekinio stiklo pažeidimų priežastis yra ir daugelyje mūsų šalies teritorijos vietų esanti kelio danga. Be to, priekinis stiklas paprastai būna pirmas elementas, kuris sugadinamas susidūrimo metu.

Net nedideli stiklo įtrūkimai ir įskilimai gali sukelti rimtų problemų. Be to, per pažeistą stiklą labai pablogėja matomumas, todėl gali padidėti nelaimingų atsitikimų rizika. Tad, kaip ką reikia žinoti apie automobilio stiklo keitimą ir kaip greitai jį pasikeisti?

Pakeisti ar remontuoti?

Stiklo montavimas iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti paprasta procedūra. Iš tiesų, kuo aukštesnės kokybės stiklas, tuo daugiau įgūdžių turi turėti specialistas, kad stiklą sumontuotų naudodamas specialią techniką. Taip, laikai, kai stiklas buvo tvirtinamas paprasta gumine juostele, jau seniai praėjo. Šiandien automobilių stiklų keitimas yra sudėtingas procesas, kuriam naudojamos modernios eksploatacinės medžiagos ir įranga, kuri padeda darbą atlikti itin greitai ir sklandžiai. Iš esmės, kreipdamasis į specialistą, pavyzdžiui, carglass.lt automobilio savininkas gaus atsakymą į klausimą: pakeisti ar remontuoti?

Stiklo keitimo laikas

Priekiniam automobilio stiklui pakeisti reikia maždaug 1,5 valandos. Priekinis stiklas paprastai vadinamas trigubu priekiniu stiklu. Jis pagamintas naudojant technologiją, kuri padidina saugumą: naudojami du grūdinto stiklo sluoksniai ir skaidrios plėvelės sluoksnis. Galinis stiklas taip pat pakeičiamas maždaug per 1,5 valandos. Kita vertus, šoninio lango keitimas užtrunka ne ilgiau kaip valandą. Keičiamas stiklas yra grūdinamas gamybos metu, todėl pasižymi aukštomis eksploatacinėmis savybėmis. Grūdintas stiklas yra beveik 5 kartus tvirtesnis už įprastą stiklą. Šis stiklas turi tokį saugumo lygį, kad gali ne sudužti, o subyrėti į skeveldras be aštrių briaunų.

Profesionalus stiklo keitimas specializuotame servise užtikrins, kad naujai sumontuotas stiklas neiškraipytų supančios erdvės vaizdo ir neklaidintų vairuotojo, taip sukurdamas pavojingas situacijas keliuose. Stiklas turi išlaikyti savo savybes visomis oro sąlygomis bei esant skirtingoms apšvietimo sąlygoms.