Kaip pasirinkti tinkamus bėgimo batus

Jei nesate tikri, kaip turėtų tikti bėgimo bateliai, mes jums padėsime. Bėgimo bateliai yra daugiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio, o išsirinkus netinkamą porą batų, tai gali sukelti diskomfortą ir galimus sužalojimus. Idealūs bėgimo bateliai turi jaustis prigludę prie kulno ir palikti vietos kojų pirštams, o kulkšnis turi būti labai mažai aptempta ar suvaržyta. Turite turėti omenyje, kad kairė ir dešinė pėda gali turėti skirtingus reikalavimus.

Batų dydis

Prieš rinkdamiesi batus, turite žinoti savo dydį. Pasak Amerikos ortopedų asociacijos, dauguma moterų dažnai neteisingai atspėja savo batų dydį, todėl visada verta tai pasitikrinti, ypač dėl to, kad pėdos dydis keičiasi su amžiumi. Paprastas būdas tai padaryti – išmatuoti pėdos plotį ir ilgį centimetrais, tada žiūrėti gamybos vadovą, kad jis atitiktų jūsų dydį. Jei jūsų viena koja didesnė už kitą, rinkitės dydį, atitinkantį didesnę pėdą. Vienas iš paprasčiausių būdų nustatyti batų dydį yra išimti gamyklinį bato įdėklą, padėti jį ant žemės ir ant jo atsistoti. Jei jūsų koja gali sėdėti ant vidpadžio viršaus ir neišsilieti per kraštus, radote tinkančius batus.

Sandarumas

Bėgimo bateliai turi būti perpus didesni už įprastus batus (dėvint kojines) ir patogiai prigludę prie kulno bei pėdos vidurio piršto, taip pat turi būti vietos pirštams pajudinti. Idealiu atveju jūs siekiate, kad tarp batų ir didžiojo piršto būtų maždaug nykščio pločio erdvė. Atminkite, kad bėgiojant ar sportuojant, jūsų pėdos patinsta, todėl didesnis dydis yra geriau.

Kulno atrama

Žingsnio metu kulnas turėtų jaustis gražiai užsifiksavęs (neslysti), taip pat turėtumėte įsitikinti, kad pirštų dėklas yra pakankamai platus, kad kiekvieno žingsnio metu pirštai galėtų šiek tiek išsisklaidyti. Jei jie juda per daug arba nepakankamai, jūs darote nereikalingą spaudimą tam tikriems taškams, o tai gali sukelti trintį. Vienas iš būdų išbandyti judesį – laikyti bėgimo batelio nugarą ir pakelti kulną. Jei kulnas slysta, vadinasi, batas per didelis.

Avalynė Tau internetinėje parduotuvėje galite rasti daugybę, įvairaus tipo sportbačių, tinkančių tiek laisvalaikiui, tiek sportui. Platus dizainų ir modelių pasirinkimas. Rinkitės iš populiariausių moteriškos avalynės prekinių ženklų tokių kaip Fillipo, Big Star, Inblu, Vinceza, Adidas ir dar daugiau.