Sauso ir šlapio šunų ėdalo palyginimas. Kurį rinktis?

Kai kalbama apie savo šuns maitinimą, turite keletą skirtingų pasirinkimų. Parduotuvėje pirktas sausas maistas ir drėgnas maistas yra du populiariausi pasirinkimai, tačiau kuo jie skiriasi? Panagrinėkime sauso ir šlapio šunų ėdalo privalumus ir trūkumus, kad galėtumėte priimti pagrįstą sprendimą, kas geriausia jūsų augintiniui.

Sausas šunų maistas

  • Privalumai: Vienas didžiausių sandėlyje pirkto sauso ėdalo privalumų yra jo patogumas. Jį lengva laikyti dideliais kiekiais, todėl nereikia nerimauti, kad kas kelias dienas baigsis. Jis paprastai būna pigesnis už šlapią maistą, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie turi mažesnį biudžetą. Be to, jo galiojimo laikas ilgesnis nei konservuoto ar maišeliuose laikomo maisto, todėl mažiau atliekų.

  • Trūkumai: Jei nesuvalgomas iš karto, laikomas šunų maistas gali greitai pasenti. Daugelio prekės ženklų ėdalo sudėtyje taip pat yra užpildų, pavyzdžiui, kukurūzų ir kviečių, kurie netinka jautraus skrandžio ar alergiškiems šunims. Be to, kai kurių prekių ženklų sudėtyje yra priedų ir konservantų, kurie ilgainiui gali būti nenaudingi jūsų augintinio sveikatai

Šlapias maistas šunims

  • Privalumai: Šlapias ėdalas paprastai turi daugiau drėgmės nei sausas šunų ėdalas, o tai svarbu, nes šunims reikia daugiau vandens nei katėms. Šlapias ėdalas taip pat paprastai turi daugiau baltymų nei sausas, todėl tai geresnis pasirinkimas aktyviems ar augantiems šunims, kuriems reikia daugiau energijos iš maisto. Šlapias šunų maistas taip pat gali suteikti papildomą skonio įvairovę išrankiems šunims, nes yra daug skirtingų skonių ir tekstūrų

 

  • Trūkumai: Didžiausias šlapio šunų ėdalo trūkumas yra jo kaina – dėl trumpesnio galiojimo laiko (paprastai šešios savaitės) jis yra daug brangesnis už sausus granules. Be to, kai kuriuose konservuose yra daug natrio arba cukraus, kurie gali būti kenksmingi, jei ilgą laiką vartojami dideliais kiekiais. Daugelis rūšių yra vienkartiniuose indeliuose, todėl iš viso susidaro daugiau atliekų, palyginti su vienu dideliu maišeliu granulių.

Kuris yra geresnis?

Renkantis tarp laikomo ir šlapio šunų ėdalo, abu jie turi savitų privalumų ir trūkumų, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti prieš nuspręsdami, kuris iš jų tinka jūsų šuniukui. Sausų granulių pranašumas yra patogumas ir kaina, o drėgno maisto maistingumas yra didesnis, tačiau jis paprastai būna brangesnis. Sprendimą priimate patys! Kurį variantą pasirinksite, priklausys nuo jūsų biudžeto ir individualių jūsų augintinio poreikių, todėl prieš pasirinkdami bet kurį variantą būtinai pasidomėkite apie tai. Geras pasirinkimas tiek šlapio, tiek sauso maisto Advance šunų maistas. Daugiau informacijos yra nuorodoje.