Poliuretanas – nepamainoma medžiaga šiltinimui

Fasadai yra pastato išorinė dalis, kuri ne tik apsaugo nuo atmosferos reiškinių, taupo energiją, bet ir suteikia pastatui unikalumo ir originalumo. Todėl pasirinkus fasado medžiagą, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į išvaizdą, bet ir į medžiagos atsparumą aplinkai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime poliuretano naudojimo kaip fasado medžiagos šiltinimo galimybes.

Apie šią medžiagą plačiau

Poliuretanas yra medžiaga, kuri yra plačiai naudojama įvairiose pramonės srityse, taip pat ir fasadų šiltinimui. Ši medžiaga yra labai plastiška, todėl ją galima lengvai formuoti į įvairias formas ir dydžius. Tai suteikia kuriamam fasadui didžiulę kūrybiškumo laisvę bei galimybę patirti projektuotojo kūrybinę energiją. Poliuretano naudojimas projektuojant fasadą taip pat suteikia galimybę kurti netrivialias ir unikalias formas, kurios neįmanomos kitomis medžiagomis.

Kitas poliuretano privalumas – jo atsparumas aplinkos veiksniams. Poliuretanas pasižymi atsparumu drėgmei, ultravioletinei spinduliuotei, taip pat ir oro sąlygoms, tokioms kaip lietus, vėjas, šalti ar karšti orai ir kt. Be to, poliuretano atsparumas vandeniui nepalieka vietos grybelių ar pelėsių atsiradimui. Tai yra lengvai prieinama ir lanksti medžiaga ir tai efektyviai apsaugo nuo pastato korozijos, nes pasižymi labai ilgaamžiškumu.

Pagal ką apskaičiuojama šiltinimo kaina?

Fasadų poliuretano izoliacijos kaina paprastai priklauso nuo kelių veiksnių, pavyzdžiui, projekto dydžio ir sudėtingumo, naudojamų medžiagų, sluoksnių tipo ir skaičiaus. Apskaičiuojant kainą taip pat atsižvelgiama į kiekvieno sluoksnio storį.

Kai reikia pasirinkti poliuretano izoliacijos tiekėją, būkite būtinai patikrinkite, ar naudojamos medžiagos yra kokybiškos ir ar jos atitinka reikalaujamus standartus. Taip pat svarbu atsižvelgti į tai, kaip greitai galima įrengti izoliaciją. Taip pat verta paskaityti atsiliepimus sužinoti apie įmonės paslaugų kokybę. Rinkitės tik oficialiai dirbančius specialistus ir nesivadovaukite pigiausiu kainos pasiūlymu.

Kiek šilumos galima sutaupyti poliuretano pagalba?

Kaip ir minėjome, poliuretano izoliacija gali padėti sumažinti energijos nuostolius pastatuose ir taip sumažinti šildymo ir vėsinimo išlaidas. Poliuretanas pasižymi puikia šilumine varža, todėl ilgiau išlaiko temperatūrą pastato viduje. Dėl to sumažėja energijos sąnaudos ir mėnesio sąskaitos.

Sumažinti sąskaitas už energiją, galima net 20-50 % priklausomai nuo pastato dydžio ir esamos izoliacijos. Be to, ilgainiui poliuretano izoliacija gali pailginti pastato gyvavimo trukmę, nes apsaugo jį nuo oro sąlygų poveikio ir padeda išlaikyti gerą oro kokybę viduje.