Kaip išsirinkti makiažo specialistę?

Ryškus, stilingas ir originalus makiažas gali ne tik pralinksminti ir išryškinti bet kurios merginos grožį, bet ir tapti vakaro įvaizdžio akcentu. Išsirinkti gerą ir profesionalų makiažo meistrą nėra lengva užduotis, tačiau galite su tuo susidoroti atsižvelgdami į keletą patarimų.

Tobulas ir nepriekaištingas žurnalų viršeliuose ir televizijos ekranuose šlovinamų merginų grožis yra ne motinos gamtos dovana, o patyrusių makiažo meistrų, kurių darbui keliami aukščiausi reikalavimai, darbas. Jei norite pasidaryti nuostabų makiažą, verta kreiptis į mokymus baigusius šios srities specialistus.

Kaip ir kiti profesionalūs makiažo meistrai, proginio makiažo meistras turėtų būti įvaldęs pagrindines makiažo technikas, pavyzdžiui, dūminių akių, katės akių, grafinių rodyklių, ryškiai apibrėžtų lūpų, kontūravimo ir pan. Svarbu, kad meistras turėtų patirties kuriant makiažą renginiams ir fotosesijoms. Visažistės atliktas proginis makiažas, tai įrodymas, kad norint gerai atrodyti kadre ir užtikrinti, kad rezultatas būtų ilgalaikis, reikia akcentų ir technikos.

Kaip išsirinkti makiažo specialistę?

Šiandien makiažo meistrės profesija yra viena populiariausių ir paklausiausių profesijų, todėl neretai tenka susidurti su nepatyrusiomis pradedančiomis makiažo meistrėmis, siūlančioms savo paslaugas. Kaip išsirinkti gerą makiažo meistrę ir nesugadinti makiažo? Atpažinti makiažo meistrę mėgėją gana lengva – pakanka atkreipti dėmesį į pagrindinius pradedančiojo makiažo meistro bruožus:

  • Nežinomų prekės ženklų ir pigios kosmetikos naudojimas darbe. Profesionali makiažo meistrė neužtikrins klientui, kad ji padarys gerą makiažą su mažai žinomo gamintojo priemonėmis – profesionalai naudoja tik profesionalias priemones.
  • Tyla ne visada yra aukso vertės. Specialistas turėtų paaiškinti savo veiksmus, patarti, kaip elgtis ateityje, pasiteirauti apie tam tikrus individualius ypatumus, pavyzdžiui, alergiją kokioms nors medžiagoms.
  • Stresas darbe. Naujokės, apsimetančios makiažo srities profesionalėmis, visada nervinasi darbo metu. Paslėptas pyktis, iš rankų iškrentantys daiktai yra puikus mėgėjo pavyzdys.

Kas gali turėti įtakos makiažo meistro pasirinkimui?

Prieš pradėdama makiažą, meistrė būtinai pasakys, kiek apytiksliai truks procedūra: vidutiniškai kokybiškas ir gražus makiažas gali būti atliktas per 30-60 minučių. Šiek tiek daugiau laiko gali tekti skirti veido piešiniui, tačiau profesionalas visada sugebės prisitaikyti prie kliento ir tinkamai paskirstyti savo laiką.

Renkantis makiažo meistrą verta atkreipti dėmesį į jo išvaizdą. Iš tiesų meistro išvaizda yra jo vizitinė kortelė klientams.