Kasos aparatai – būtini ne tik verslo centruose, bet ir turguose

Apie pardavėjus, kurie parduodami prekes neduoda čekio pirkėjams, girdime dažnai. Visgi vis dažniau pasitaiko, kai pirkėjai patys reikalauja, kad būtų pateiktas čekis, kitaip atsisako pirkti. Kadangi visi turi mokėti mokesčius ir negali išsisukinėti, po truputį net ir turguose dirbantys pardavėjai supranta, kad nebegali nevesti apskaitos ir mažinti uždirbtų pinigų sumą ir turi įsigyti kasos aparatus. Kasos aparatai – puikus pasirinkimas visiems dėl kelių priežasčių. Kadangi kasos aparatai padeda vesti apskaitą, ji pasidaro kur kas lengvesnė ir reikalaujanti mažiau darbo. Kitas privalumas – kasos aparatu išmokti naudotis gali kiekvienas. Tai ne tik nereikalauja daug žinių, bet ir galima išmokti vos per keletą kartų.

Kiek kainuoja kasos aparatai?

Kasos aparatų kaina priklauso nuo to, kokį pasirinksite. Neretai galima pastebėti, jog kai kurie perka bet kurį kasos aparatą, neatsižvelgdami į tai, kokias funkcijas atlieka. Tai viena iš didžiausių klaidų, kurias daro pirkėjai, pirkdami šią prekę. Jei pirksite negalvodami apie tai, kokias funkcijas atlieka kasos aparatas, tuomet gali būti, kad ne tik kasos aparatas neatliks funkcijų, kurios jums reikalingos, bet ir permokėsite, jei atlieka daugiau funkcijų, nei jums reikia. Tad pirkti kasos aparatą reikia labai atidžiai ir nepamiršti, kad kaina gali būti labai įvairi, konkrečiai ji priklauso nuo to, koks įrenginys jums reikalingas.

Ar gali pardavėjai vykdyti veiklą be kasos aparato?

Pardavėjai gali vykdyti veiklą be kasos aparato. Tam tikrais atvejais pardavėjams nereikalingi kasos aparatai, kadangi jie parduodami prekes išrašo sąskaitas-faktūras. Tai dažniausiai pasitaiko tuomet, kai parduodamos ne prekės, o paslaugos arba parduodama internete. Visgi, jei sąskaita-faktūra neišrašoma, tuomet būtinai pardavėjas turi turėti kasos aparatą. Žmonės, perkantys iš turgaus, turi būti atidūs ir atsižvelgti, ar jiems pateikiamas koks nors įrodymas, kad prekė buvo nupirkta. Jei ne, tuomet, deja, gali būti, kad pardavėjas yra nesąžiningas ir slepia mokesčius. Tuomet pirkėjas turėtų atsisakyti prekės, kadangi ji parduodama nelegaliai. Kiekvienas pardavėjas turėtų dirbti sąžiningai.