Svetainių priežiūra: saugumas ir turinys

Šiomis dienomis palaikyti puslapį atnaujintą bei šiuolaikišką yra ypač svarbu verslo sėkmei, nes jų lankytojų skaičius nuolatos auga. Žinoma, kad prie viso šito smarkiai prisidėjo „Covid“ pandemija, kurios metu vartotojai vis dažniau pasirinkdavo informacijos gavimą bei prekių pirkimą internetinėje erdvėje. Čia ir išryškėja viena iš svarbiausių problemų – pasenęs dizainas. Šiuo atveju nekalbame tik apie pasenusius vizualus, bet ir vartotojo sąsają, neveikiančias nuorodas, bet ir bendrą puslapių veikimą. Nuolatinė svetainių priežiūra yra svarbi norint užtikrinti, kad tokių susipratimų būtų išvengta.

Visas šis procesas yra sukoncentruotas į pagrindinius šešis puslapio aspektus, kuriuos reikia reguliariai prižiūrėti. Tai yra saugumą, turinį, techninį SEO, funkcionalumą bei našumą. Šį kartą pakalbėsime apie pirmuosius du, kuriems tinkama svetainių priežiūra skiria daugiausiai dėmesio.

Niekada negali būti per daug saugus ir tam reikia nepagailėti laiko. Kadangi tai užtikrina, jog internetinė svetainė bus prieinama visiems, bet kuriuo metu. Lankytojai neturėtų pergyventi, kad lankantis joje ir paliekant savo kontaktinę ir mokėjimo informaciją egzistuoja tikimybė, kad ji gali būti nusisavinta. Jeigu šiuo metu turite nedidelį biudžetą, tai pirmiausia būtent saugumui jis turėtų būti skirtas. Kadangi tinkamai atliktas priežiūros procesas užtikrina, ne vieno lygio saugumą, tai yra domeno registracijas, serverio patikimumą bei išvalo sistemą nuo nereikalingų kenkėjiškų failų ir programinio kodo, jos nuolatinis palaikymas bei atnaujinimai čia yra ypač svarbūs.

Kalbant apie turinį, tai neretai pasitaiko atvejų, kai atrodo, kad internetinis puslapis neatneša jokios naudos. Viena iš pagrindinių to priežasčių yra ta, kad jame esantis turinys nebuvo atnaujintas jau kurį laiką. Ir patikėkite, tai pasitaiko labai dažnai, o kartais tą pamatyti gali net ne priežiūros specialistas, bet pats savininkas. Prekių aprašymai ir kita informacija nebuvo pakeista, nors ji turėjo būti sutvarkyta jau labai senai. Problema nėra pats turinys, o labiau jo apdorojimas. Reguliari svetainių priežiūra užtikrina, kad tai bus pažiūrėta ir bus užpildomo trūkumai, bet ir pašalinama tai, kas nebeteikia jokios naudos.

Daugiau informacijos apie kitus šio proceso aspektus rasite čia: https://webstudio.lt/svetainiu-prieziura/