Skaniausi receptai iš varškės

Tikriausiai pas daug ką šaldytuve galite rasti varškės. Šis produktas yra mėgiamas ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų, nes iš jo galima pagaminti labai daug skirtingų patiekalų, juos pagaminti yra gana paprasta, todėl net ir maisto gaminimas neužtruks ilgai laiko ir galėsite mėgautis paprastais, bet labai skaniais patiekalais. Todėl šiame straipsnyje pateikiame kelis skanius patiekalus, kurio pagrindinis ingredientas yra varškė.

Burnoje tirpstantis varškės apkepas

Varškės apkepas yra gana populiarus patiekalas, kai nesinori per daug sunkaus maisto arba norima pakankamai greitai užkąsti. Bet kai kas šį apkepą atsisako kepti, nes neretu atveju jis gaunasi kietas ir jį valgyti nėra taip skanu. Tad jeigu norite puraus ir burnoje tirpstančio varškės apkepo, reikia žinoti tam tikrus niuansus, kurie padės jį padaryti tokį. Vienas iš tokių dalykų gali būti baltymo išplakimas. Bet jis turėtų būti išplaktas iki standžių putų, kad visa varškės apkepo masė būtų puri, įgautų pakankamai oro ir tokiu būdu kepant ji pakankamai išsipūs ir bus puri ir puikiai tirps burnoje.

Varškėčiai – patiekalas, kuris dažniausiai gaminamas iš varškės

Tikrai kiekvienoje virtuvėje bent jau kartą buvo gaminami varškėčiai. Juos galima gaminti įvairiais būdais, tad kiekvienas gali pasirinkti tokius, kokie yra skaniausiai. Šis patiekalas yra puiki išeitis vaikams, kurie yra labai išrankūs įvairiems patiekalams, todėl jiems įtikti su maistu yra pakankamai sudėtinga. Tad dažniausiai varškėčiai yra tas patiekalas, kuris mėgstamas, todėl jų atsisako labai retai. Puiku ir tai, kad varškėčiai gali būti valgomi su įvairiais pagardais. Jeigu norima saldžiau, galima rinktis įvairias šviežias uogas arba uogienę, kurią galima sumaišyti su grietine. Jeigu bus pasirinktos uogos, tuomet vienu kartu bus galima gauti ir vitaminų kiekį. Jeigu norima šiek tiek sūriau, tada varškėčius galima valgyti įprastai pasigardinus grietine arba paruoštu padažu.

Lietiniai blynai su varške

Dar ganėtinai dažnai renkamasis patiekalas, į kurį įeina varškė yra lietiniai blynai su varškės įdaru. Toks patiekalas paprastai valgomas pusryčiams, nes būtent blynai asocijuojasi su pusryčiais. Kai kam gali atrodyti, kad juos iš ryto gaminti yra pakankamai ilgas darbas, tačiau puiku tai, kad lietiniai gali būti iškepti iš anksčiau, o vėliau į juos reikės tik įdėti varškės įdarą ir apkepti. Juos pateikti galima su grietinės ir uogienės padažu.