KOKS APŠVIETIMAS PADEDA TAUPYTI ELEKTROS ENERGIJĄ IR TUO PAČIU RYŠKIAI PAGYVINA NAMŲ APLINKĄ SUTEMUS?

Jei norime išryškinti architektūrinius bei dekoratyvinius namų aplinkos akcentus, labiausiai tam tinka led juostos. Jomis galima montuoti ant lauko laiptų, koridoriuose, ant veidrodžių, pastatų išorės ir vidaus nišose. Esama led juostų, kurios valdomos nuotoliniu pulteliu, leidžiančiu pasirinkti šaltesnę ar šiltesnę baltą spalvą.

Kokios yra pagrindinės fizinės LED juostų savybės?

LED juostos yra labai lanksčios, todėl lengvai gali būti pritaikytos prie bet kokios formos paviršiaus. Kadangi šias juostas sudaro elektroninės grandinės, jų ryškumą laisvai galima kontroliuoti per nuotolinio valdymo pultelį.

Šios juostos yra atsparios vandeniui, todėl dalis jų pritaikytos veikti lauko sąlygomis. Pagrindinės LED juostų spalvos yra balta, raudona, žalia ir mėlyna. Be to, jas galima karpyti, todėl įmanoma pritaikyti bet kokiems matmenims. Jos nereikalauja jokios priežiūros. Pati siauriausia LED juosta tesiekia vos penkis milimetrus pločio, tačiau užtenka tik vieno metro jos ilgio, kad ja būtų galima apšviesti nemažą erdvę.

Kaip yra jungiama LED juostų sistema ir ko tam reikia?

LED juostų sistema yra jungiama specialiai pritaikytomis įspaudžiamomis jungtimis, tad jų nereikia lituoti, ko negalima apsakyti apie kitokio apšvietimo įrengimą. Šios juostos pritvirtinimui užtenka vien lipnios juostos, reikiamą jos kiekį laisvai galima atkirpti paprasčiausiomis buitinėmis žirklėmis.

Tačiau joms yra reikalingas maitinimo šaltinis. Ilgesnei juostai gali prireikti kelių maitinimo šaltinių. Kiek jų reikėtų, galima paklausti jomis prekiaujančių specialistų, kurie duoda konkretų patarimą pirkėjui rūpimu klausimu.

Kaip LED juostos padeda taupyti elektros energiją?

Nors LED juostos ir taip naudoja nedaug elektros energijos, tačiau jas galima taip naudoti, kad dar daugiau būtų sutaupoma energetinių išteklių. Pavyzdžiui, jei tokias juostas laikote lauke ties laiptais, įtaisius papildomai judesio daviklį galima suderinti, kad šviesa įsijungtų tik priartėjus prie laiptų.

Tai būtų ne tik taupu, bet ir patogu, nes nereikėtų sukti galvos dėl atskiro šviesos jungiklio įrengimo. Taip pat galima pasirinkti ir tokį variantą, kai vakare sutemus LED juosta pati automatiškai įsijungia vidutinio stiprumo režimu, o nakties metu pritemsta iki vos vieno savo galios procento, sukurdama blankų foninį kiemo apšvietimą.