KOKIE FILMAI TINKA VISAI ŠEIMAI?

Kad filmas tiktų visai šeimai, jo turinys taip turi būti surikiuotas, kad tiktų ir dideliems, ir mažiems. Jis turi būti gana gilus ir daugiareikšmis, meistriškai pritaikytas skirtingiems psichologinio suvokimo lygiams. Tik tada visi tokį filmą žiūrėję liks juo patenkinti.

Kokios temos gali būti nagrinėjamos filmuose, skirtuose visai šeimai?

Visai šeimai skirtuose filmuose įprastai yra nagrinėjamos ne tik socialinės, bet ir pasaulinio masto problemos. Tai turi didelę reikšmę psichologinei ir emocinei vaikų raidai, garantuoja jų intelektinį augimą. Kad būtų įmanoma pasiekti šių tikslų, tokie filmai yra sudaryti iš daugelio sluoksnių, iš kurių kiekvienas suranda jam skirto amžiaus žiūrovą.

Vienos filmų vietos daugiau įstringa suaugusiųjų atmintin, kitos – vaikų. Pasitaiko, kai viename filme sau įdomius epizodus suranda ir mažyliai, ir paaugliai, ir jų tėvai, ir seneliai. Jei tai nutinka, tada drąsiai galima tvirtinti, jog filmas tikrai yra skirtas visai šeimai.

Kokios temos vis dažniau ima skverbtis į filmus visai šeimai?

Nors populiarumo nepraranda ir fantastinės filmų temos, kur suaugusiems siūloma kartu su vaikais nukeliauti į klasikinių pasakų erdves ir kartu išgyventi bendrų svajonių žavesį, vis dažniau į ekranus atkeliauja ir tos istorijos, kurios nutinka tikrame gyvenime.

Filmų šeimai kūrėjai ima suvokti, jog vaikystė gali būti skirta ne tik keliauti fantazijų keliais, bet ir susipažinti su gyvenimiškomis problemomis, kad paskui pamažu iš bendros – asmeninės ir vizualinės patirties atsirastų jų sprendimo įgūdžiai, kurie turės neįkainojamą reikšmę ateityje.

Koks naujas animacinis serialas puikiai prisideda prie tikslinio praktinių įgūdžių formavimo?

Kaip tvarkytis namuose, kaip kasdienybėje įveikti įvairias pasitaikiusias kliūtis, kaip nepabūgti įvairių išmėginimų, kurie pasitaiko, sprendžiant buitinius reikalus. Šios ir kitos visoms pasaulio šeimoms svarbios temos labai šauniai yra nagrinėjamos animaciniame seriale „Kakė Makė“, kuris yra modeliuojamas pagal to paties pavadinimo knygų seriją.

Serialo kūrėjai yra įsitikinę, jog eina teisinga kryptimi. Serialo populiarumas tai akivaizdžiai patvirtina. Jei daugiau norite sužinoti apie filmus visai šeimai, išsamią informaciją rasite interneto svetainėje: https://pickvibe.lt/lt/p/renginiai/filmai-seimai.