Nepraleidžiantys vandens  ir vandeniui atsparūs išmanieji laikrodžiai: Koks skirtumas?

Pastaraisiais metais išmanieji laikrodžiai tampa vis populiaresni, nes jie yra universalūs įvairių veiklų palydovai. Tarp daugybės funkcijų, kurias siūlo šie ant riešo nešiojami prietaisai, atsparumas vandeniui yra labai svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti. Tačiau sąvokos „atsparumas vandeniui” ir „atsparus vandeniui” dažnai vartojamos pakaitomis, dėl to vartotojai painiojasi. Šiame straipsnyje paaiškinsime skirtumą tarp vandeniui atsparių ir vandeniui atsparių išmaniųjų laikrodžių ir paaiškinsime jų tinkamumą įvairioms veikloms.

Atsparumo vandeniui supratimas

Prieš gilinantis į vandeniui ir vandeniui atsparių išmaniųjų laikrodžių skirtumus, būtina suprasti, ką šiame kontekste reiškia atsparumas vandeniui. Atsparumas vandeniui reiškia laikrodžio gebėjimą atlaikyti drėgmės poveikį be žalos. Išmaniųjų laikrodžių atsparumas vandeniui yra įvairaus lygio, paprastai matuojamas naudojant IP (Ingress Protection) reitingą.

Vandeniui atsparūs išmanieji laikrodžiai

Vandeniui atsparūs išmanieji laikrodžiai, kaip rodo pavadinimas, yra sukurti taip, kad būtų atsparūs vandeniui. Šiuos laikrodžius galima visiškai panardinti į vandenį be jokio neigiamo poveikio. Jie idealiai tinka vandens pramogoms, pavyzdžiui, plaukiojimui, nardymui ir net nardymui. Vandeniui atsparūs išmanieji laikrodžiai dažnai turi aukštesnį IP reitingą, pavyzdžiui, IP68 arba IPX7, rodantį, kad jie gali atlaikyti didesnį vandens slėgį.

Vienas ryškus vandeniui atsparaus išmaniojo laikrodžio pavyzdys yra „Garmin Forerunner 945”. Šis laikrodis, pasižymintis įspūdingu 50 metrų atsparumu vandeniui, yra patikimas pasirinkimas triatlonininkams ir vandens sporto entuziastams. Šie laikrodžiai sukurti taip, kad atlaikytų atšiauriausias vandens sąlygas.

Nepraleidžiantys vandens  išmanieji laikrodžiai

Kita vertus, vandeniui atsparūs išmanieji laikrodžiai nėra visiškai atsparūs vandeniui. Jie gali susidoroti su purslais, lietumi ir prakaitu, todėl tinka kasdieniam naudojimui ir lengvai veiklai lauke. Tačiau jie nėra tinkami ilgam panardinimui. Vandeniui atsparių išmaniųjų laikrodžių IP klasė paprastai yra žemesnė, pavyzdžiui, IPX4 arba IPX5.

Jei mėgstate bėgioti per lietų arba norite laikrodžio, kuris atlaikytų atsitiktinį išsiliejimą, vandeniui atsparus išmanusis laikrodis, pavyzdžiui, „Apple Watch Series 7”, gali būti tinkamas pasirinkimas. Šie laikrodžiai užtikrina pusiausvyrą tarp funkcionalumo ir apsaugos nuo drėgmės.

Tinkamo išmaniojo laikrodžio pasirinkimas

Renkantis išmanųjį laikrodį labai svarbu atsižvelgti į veiklą, kuria planuojate užsiimti. Jei jūsų nuotykiai susiję su plaukimu, nardymu ar nardymu, investuoti į vandeniui atsparų išmanųjį laikrodį su aukšta IP klase yra būtina, kad užtikrintumėte laikrodžio ilgaamžiškumą.

Ir atvirkščiai, kasdieniam nešiojimui ir lengvesnei veiklai lauke pakaks vandeniui atsparaus išmaniojo laikrodžio. Tačiau visada atkreipkite dėmesį į laikrodžio IP reitingą ir jo apribojimus, kad išvengtumėte su vandeniu susijusių nelaimių. Jei kyla klausimų, Mobili Prekyba konsultantai visada gali Jums padėti.

Apibendrinant galima pasakyti, kad norint išsirinkti tinkamą išmanųjį laikrodį savo veiklai, labai svarbu suprasti, kuo skiriasi nepraleidžiantys vandens ir vandeniui atsparūs išmanieji laikrodžiai. Nesvarbu, ar nardote į gilius vandenis, ar drąsiai leidžiatės į lietingą žygį, yra išmanusis laikrodis, sukurtas pagal jūsų poreikius. Taigi prieš pirkdami būtinai patikrinkite laikrodžio atsparumo vandeniui reitingą, kad įsitikintumėte, jog jis atitinka jūsų gyvenimo būdą ir nuotykius.