Kaip išsirinkti mažus stovyklavimo dujų balionius?

Ar kada nors buvote išvykę į stovyklavietę ir šaltą rytą norėjote karštos kavos puodelio? Arba po varginančio žygio reikėjo greitai paruošti šiltą patiekalą? Štai čia praverčia maži stovyklavimo dujų balionai. Jie yra daugelio stovyklavimo nuotykių didvyriai. Plačiau apie juos šiame straipsnyje.

Kodėl jie būtini stovyklautojams?

Įsivaizduokite, kad esate viduryje niekur, o vienintelė jūsų šviesa – žvaigždės. Esate išalkę, o viskas, ką turite, yra žalias maistas. Neturėdami stovyklavimo dujų baliono, liktumėte su šaltais sumuštiniais. Šie balionai suteikia galimybę patogiai gaminti maistą ir šildytis, todėl jūsų stovyklavimo patirtis taps įsimintina.

Kempinginių dujų balionų tipai

Yra įvairių tipų dujų balionų, kurių kiekvienas turi savų privalumų.

Propanas yra stovyklų pasaulio sunkiasvorių čempionas. Jis itin gerai veikia esant žemai temperatūrai, todėl idealiai tinka žiemos stovyklavimui. Butanas yra lengvesnis nei propanas, todėl butanas puikiai tinka vasaros kelionėms. Tačiau šaltesnio klimato šalyse jis sunkiai veikia. Izobutano balionėliai yra lengvi ir gana gerai veikia šaltomis sąlygomis. Svetainėje Goz.lt dujų balionų pasirinkimas patenkins kiekvieno stovyklautojo poreikius.

Kaip pasirinkti tinkamą dujų balioną pagal savo poreikius

Dydis ir svoris – keliaujate su kuprine ar automobiliu? Jūsų pasirinkimas priklausys nuo to, kiek svorio galite vežtis.

Degimo laikas – kiek laiko reikia, kad dujos veiktų? Savaitgalio kelionėms gali pakakti mažesnio kanistro. Tačiau ilgesniems nuotykiams reikėtų ko nors talpesnio.

Suderinamumas su viryklėmis – ne visi balionai tinka visoms viryklėms. Prieš pirkdami visada patikrinkite suderinamumą.

Dujų balionų naudojimo saugos patarimai

Saugykla – balionus visada laikykite vertikaliai, vėsioje ir sausoje vietoje. Ir nepamirškite, niekada nelaikykite jų palapinėje!

Naudojimas – naudodami juos užtikrinkite tinkamą vėdinimą. Visada laikykite juos atokiau nuo atviros ugnies. Šalinimas – prieš išmesdami balionus, juos visiškai ištuštinkite. Daugelyje kempingų parduotuvių teikiamos perdirbimo paslaugos.

Populiariausi prekių ženklai ir rekomendacijos – kai kurie iš patikimų prekės ženklų yra „Specialist”, „Primus” ir „Jetboil”. Visada skaitykite atsiliepimus ir klauskite kolegų stovyklautojų apie jų mėgstamiausias. Goz.lt kokybiški dujų balionai yra geras pasirinkimas.

Nedideli stovyklavimo dujų balionai gali pakeisti arba sugadinti jūsų stovyklavimo patirtį. Jie suteikia šilto maisto ir saugaus šilumos šaltinio komfortą. Taigi, kai kitą kartą planuosite kelionę, nepamirškite jo įsidėti!

Ar galiu vežtis dujų balioną į lėktuvą?

Ne, dauguma oro linijų draudžia vežti dujų balionus.

Kiek laiko veikia mažas dujų balionas?

Tai priklauso nuo naudojimo, tačiau paprastai nedidelio cilindro gali užtekti 2-3 dienoms įprasto maisto gaminimo.

Ar saugu naudoti dujų balioną palapinėje?

Ne, visada užtikrinkite tinkamą ventiliaciją. Naudojant jį palapinėje galima apsinuodyti anglies monoksidu.

Ar galiu iš naujo pripildyti savo stovyklavimo dujų balioną?

Kai kurie dujų balionai yra pakartotinai pripildomi, kiti – vienkartiniai. Visada patikrinkite gamintojo nurodymus.

Kurios dujos geriau tinka žiemos stovyklavimui?

Propanas yra geriausias pasirinkimas esant žemesnei temperatūrai.