Gėlių puokštės Vilniuje: pasirinkimo daug, o kaip išsirinkti?

Artėja šventė? O gal tiesiog ieškote kaip pradžiuginti savo mylimus žmones? Gėlių puokštės – visada sumanus pasirinkimas. Tačiau tokioje galybėje puokščių tikrai galima pasimesti. Juk kiekvienas norime išrinkti pačią gražiausią ir tinkamiausią puokštę ne tik pačiam žmogui, bet ir esamai progai. Tad kokios gėlių puokštės kada tinka? Keletas patarimų, kurie padės apsispręsti daug paprasčiau.

Gėlių puokštės – ne tik spalva ir dydis

Dažniausiai gėlių puokštės yra renkamos pagal grožio suvokimą, mėgstamą spalvų paletę, o dydis pagal progos iškilmingumą. Tačiau gėlių puokštės turi ir savo charakterį bei paslėptas žinutes, kurias galima subtiliai perduoti kitam žmogui. Jeigu žmogus, kuriam dovanosite gėles, yra ramus, konservatyvus, mėgstantis ramybę ir nuoseklumą – klasikiniai žiedai yra protingas pasirinkimas. Tokios gėlių puokštės labai tinkamos dovanoti ir žmonėms, kuriuos ne taip gerai pažįstate, nes prašauti su rožių ar gvazdikų puokšte tikrai neįmanoma. Mėgstantiems nuotykius, ekstravaganzą ir pompastišką stilių siūlome gėlių puokštės kompoziciją papildyti išskirtiniais žiedais, kuriuos rasti kartais ne taip paprasta.Taip nustebinti galite ne vieną žmogų, kad ir visko mačiusį. 

Priežiūra

Renkantis gėles dažnai yra užmirštama pagalvoti apie pačią gėlių puokštės priežiūrą. Ne visi gali gėlėmis pasirūpinti tinkamai, galbūt neturi laiko ar tiesiog tai nėra prioritetas. Tad parinkti gėles reikėtų ir pagal tai. Kai kurios gėlių puokštės yra palankios tuo, jog net pradėję džiūti žiedai gali tapti namų dekoro detale. Jie nepraranda savo grožio ilgą laiką, o ir papildomos priežiūros tikrai nereikalauja. Jeigu žinote, jog žmogus yra tikras gėlių mylėtojas ir puoselėtojas, gėlių puokštės gali būti pačios įvairiausios. 

Gėlių puokštės įrišimas

Gėlių puokštės tai ne tik skinti žiedai. Bendrą vaizdą sudaro ir tai, kaip ir į ką jos yra surišamos ir pateikiamos. Vieni naudoja permatomą popierių, kuris padeda puokštei nepasimesti tarp papildomų dekoracijų, kiti suriša paprasčiausiai priderinti kaspinu. Tačiau gėlių puokštės, priklausomai nuo gėlių studijos, gali būti rišamos ir į kitokių spalvų popierių. Tas popierius gali padėti gėlių puokštei atrodyti dar įspūdingiau įteikimo metu, kontrastuoti su parinktais žiedais taip dar labiau išryškinant jos grožį. Kokį efektą siekiate sudaryti – priklauso tik nuo jūsų pačių sprendimo.