Atostogos Kretoje: kada keliauti ir ką verta pamatyti?

Kreta – viena iš didžiausių Graikijos salų, kurią skalauja Egėjo, Kretos, Libijos ir Jonijos jūros. Kretos vietinių svetingumas, puiki infrastruktūra ir kvapą gniaužiantys kraštovaizdžiai vilioja turistus iš visų pasaulio šalių. Tad tiek šeimų su vaikais, tiek įsimylėjėlių porų, tiek didesnių draugų kompanijų atostogos šioje saloje bus įsimintinos. Visgi, kada geriausia vykti atostogų į Kretą ir ką verta joje pamatyti? Į viską atsakysime šiame straipsnyje.

Palankiausias metas aplankyti kretą – pavasaris ir ruduo

Kretoje birželio-rugpjūčio mėnesiai yra pats turistinio sezono įkarštis. Šiltuoju metų sezonu lepina kaitri saulė ir šiltas jūros vanduo, todėl tai puikus metas paplūdimio pramogoms ir vandens sportui. Vis dėlto, reikėtų atminti, kad tuo metu bus daugiausia turistų iš viso pasaulio. Tad šiuo laikotarpiu tiek pramogų, tiek apgyvendinimo kainos gali būti didesnės.

Į Kretą geriausia vykti balandžio-gegužės arba rugsėjo-spalio mėnesiais. Šiais laikotarpiais vyrauja malonus oras, švelni temperatūra, o ir turistų – mažiau. Tai puikus laikas tiems, kurie mėgsta ramesnę atmosferą ir nori tyrinėti salos kultūrines vietas be minios turistų. Žinoma, konkrečios oro sąlygos gali skirtis, todėl rekomenduojama patikrinti orų prognozę likus kelioms savaitėms iki atvykimo.

Lankytini objektai Kretoje

Kretos sala skirstoma į 4 regionus: Herakliono, Lasičio, Retimno ir Chanijos. Kiekvienas iš jų gali nustebinti poilsiautojus gardžiu maistu, nuostabiais kraštovaizdžiais ir lankomais objektais. Bet kuriuo atveju, atostogaujantiems Kretoje, rekomenduojame aplankyti:

  • Chanijos ir Retimno miestus;
  • Knoso rūmus;
  • Arkadijaus vienuolyną;
  • Agios Nikolajas miestelį;
  • Samarijos tarpeklį;
  • Dzeuso urvą;
  • Kournas ežerą.

Akivaizdu, atostogos Kretoje neapsiriboja vien tik saulės voniomis paplūdimyje. Įsimintinam ir turiningam poilsiui rekomenduojama įsigyti vietines ekskursijas į lankytinus objektus arba išsinuomoti automobilį ir savarankiškai tyrinėti Graikijos salą. Be to, jeigu norite išbandyti kelis skirtingus paplūdimius, rekomenduojame apsilankyti išskirtiniuose Falassarna, Balos, Elafonisi, Matala, Vai paplūdimiuose.

Taigi, jeigu planuojate atostogauti Kretoje, ieškokite kelionių pasiūlymų pavasario ar rudens sezonais. Tuo metu galima maloniai pasilepinti ne tik saulės voniomis, bet ir įvairiomis vandens pramogomis. Pasakiškos gamtos, žydrų bangų sala nustebins net ir visko mačiusius. Ieškote kelionės pasiūlymo į šią Graikijos salą? Rasti daugiau informacijos ir įsigyti geriausią kelionės paketą galite paspaudę ant šios nuorodos: https://labaspasauli.lt/kryptis/graikija/kreta.