Svarbiausi dalykai, kuriuos reikia žinoti renkantis padangas internetu

Visi norime, kad mūsų automobilis būtų visada saugus ir patikimas, o padangos yra vienas iš pagrindinių elementų, kurie tam reikalingi. Pasirinkimas turi būti ne tik pagal jūsų automobilio specifikacijas, bet ir pagal poreikius ir norus. Jei ieškote ypatingų padangų, jūs galite pasirinkti pirkti jas internetu. Tačiau internetinis apsipirkimas gali sukelti tam tikrų problemų. Vis dėlto, yra keli svarbūs dalykai, kuriuos reikia žinoti renkantis padangas internetu, todėl mes pasidalinsime patarimais, kad jūsų apsipirkimas būtų sėkmingas.

Padangų ženklo ir dydžio pasirinkimas

Visų pirma, atkreipkite dėmesį į padangų ženklinimą. Yra daugybė padangų gamintojų, tačiau ne visi gali būti tinkami jūsų automobiliui. Todėl svarbu pasirinkti patikimą ir gerai žinomą prekės ženklą. Jei ieškote aukščiausios klasės padangų pasidomėkite vardais tokiais kaip „Michelin”, „Bridgestone” ir „Goodyear”. Jei domina ekonominės plius tipo padangos, apžiūrėkite tokius prekių ženklus kaip „Sailun”, „Pirelli” ir „Yokohama”. Pasirinkę prekės ženklą, atkreipkite dėmesį ir į padangų dydį. Šią informaciją rasite savo automobilio naudotojo vadove arba ant vienos iš turimų padangų šono.

Garantijos – ne visi pardavėjai jas suteikia

Prieš perkant padangas internetu, pasiruoškite susipažinti su garantijų sąlygomis. Pasirinkite prekes, kurios turi geras garantijas, kad esant nenumatytiems reikalams galėtumėte greitai ir sklandžiai jas pakeisti arba atgauti sumokėtus pinigus.

Prekybos sąlygos taip pat svarbios

Renkantis padangas internetinėje parduotuvėje, atkreipkite dėmesį į prekybos sąlygas. Ypač, jei perkate iš kitos šalies, patikrinkite pristatymo ir mokėjimo sąlygas, taip pat jų grąžinimo sąlygas ir kt. Į kainą taip pat rekomenduojame įtraukti ir siuntimo išlaidas

Nepamirškite patikrinti klientų atsiliepimų. Taip sužinosite, kaip patenkinti buvo kiti kai jie pirko padangas konkrečioje parduotuvėje. Patirtis rodo, jog gerai žinomos internetinės parduotuvės paprastai turi geresnį įvertinimą.

Perkant padangas internetu svarbu palyginti kainas. Kaip ir minėjome anksčiau, nepamirškite į kainų palyginimą įtraukti visų išlaidų. Be to, būtinai perskaitykite smulkiu šriftu parašytą informaciją, kad tiksliai žinotumėte, kas įskaičiuota į kainą. Visada pravartu patikrinti, ar nėra kokių nors nuolaidų ar akcijų. Ne visos internetinės parduotuvės jas siūlo, tačiau verta pasidomėti, nes jos gali padėti sutaupyti šiek tiek pinigų. Taip pat rekomenduojame nepamiršti atnaujinti savo žinių apie dangas ir plačiau apie padangas skaitykite čia.

Kodėl kai kurių padangų kainos taip ženkliai skiriasi?

Įvairiose parduotuvėse padangų kaina gali skirtis, todėl svarbu atlikti tyrimą. Pagrindiniai veiksniai, kurie turi įtakos padangos kainai, yra jos prekės ženklas, dydis ir tipas. Premium klasės padangos paprastai būna brangesnės už ekonomiškas plius padangas.

Premium klasės padangos pasižymi jų puikias eksploatacines savybes, patikimumą ir saugos funkcijas. Ekonomiškos plius padangos taip pat yra patikimos, tačiau dažnai užtikrina mažesnį sukibimą su kelio danga ir gali tarnauti ne taip ilgai kaip aukščiausios klasės padangos.

Taip pat kainos priklauso nuo sezono. Vasarinės padangos yra pigesnės, nei žieminės padangos. Tad lyginti reikėtų panašaus segmento, sezono, bei dydžio padangas.

Galiausiai, jei radote gerą pasiūlymą, įsitikinkite, kad padangos yra originalios ir kokybiškos. Visada geriau sumokėti šiek tiek daugiau už geresnę kokybę nei pirkti pigias, bet prastos kokybės padangas.