Kaljano meistro patarimai: Kaip saugiai mėgautis juo namuose

Kaljanas egzistuoja jau šimtmečius, tačiau vis labiau populiarėja kaip laisvalaikio praleidimo priemonė. Jei ketinate investuoti į kaljaną arba įsirengti jį namuose, svarbu prisiminti, kad yra tam tikrų taisyklių ir saugos priemonių, kurių reikia laikytis, norint saugiai ir atsakingai mėgautis šia patirtimi. Perskaitykite keletą svarbiausių kaljano meistro patarimų.

Esminės taisyklės savo ir aplinkos saugumui

  • Įsigyjant kaljaną svarbu pasirinkti tokį, kurio medžiagos ir konstrukcija yra kokybiškos. Jis turėtų būti pagamintas iš nerūdijančio plieno arba stiklo su sandariu sandarikliu. Prieš naudodami įsitikinkite, kad žarnos ir prievadai yra saugiai pritvirtinti, ir patikrinkite, ar nėra pažeidimo požymių. Be to, jei planuojate šį prietaisą naudoti patalpoje, ieškokite tokio, prie kurio būtų pritvirtinta pelenų gaudyklė arba padėklas, kad rūkant pelenai nesklistų visur. Tai gali sukelti gaisrą.
  • Kaljaną būtina valyti reguliariai – bent kartą per 2-3 savaites – ištuštinant visą vandenį ir kruopščiai nuplaunant visas dalis. Tai padės išvengti bakterijų ir užtikrins, kad rūkymas būtų malonus kiekvieną kartą, kai juo naudositės. Alkoholis taip pat gali padėti dezinfekuoti įrangą ir sunaikinti bet kokius kvapus, likusius nuo ankstesnių seansų.
  • Rinkdamiesi anglis , rinkitės natūralias kietmedžio anglis, o ne greitai užsidegančias anglis, kuriose yra cheminių medžiagų, galinčių turėti įtakos jūsų rūkymo skoniui. Įsitikinkite, kad naudojate pakankamai anglių , kad karštis tolygiai pasiskirstytų visame mišinyje ir jis per greitai nesudegtų.
  • Nenaudokite kaljano kartu su alkoholiu. Alkoholis ir kaljanas yra pavojingas derinys, nes dėl anglių karščio dūmuose gali padidėti alkoholio kiekis. Tai labai pavojinga ir gali sukelti rimtą pavojų sveikatai.
  • Pasirūpinkite, jog arti nebūtų mažų vaikų, ar labai degių paviršių. Kaljanu reikia mėgautis erdvioje vietoje, atokiau nuo degių paviršių ir daiktų. Niekada nepalikitejo  degančio be kitų  priežiūros.

Atsarga gėdos nedaro

Vadovaudamiesi šiais kaljano meistro patarimais, galėsite užtikrinti saugų ir atsakingą rūkymą kiekvieną kartą, kai naudositės kaljanu namuose. Nepamirškite rinktis aukštos kokybės medžiagas, reguliariai valyti, rinktis natūralias kietmedžio anglis. Tai reikalinga, kad kaskart užsidegę galėtumėte mėgautis saugia ir malonia patirtimi.

Kokybiški gaminiai yra saugesni naudoti, tad nebijokite pasikonsultuoti su specialistais, ar žmonėmis kurie turi daugiau patirties su šioje sferoje.