Kodėl verta, o galbūt neverta rinktis retinolio serumą?

Kadangi veido priežiūros priemonių yra labai daug ir jų visų turėti tikrai nėra galimybės, todėl kiekvienas turime išsirinkti sau tinkamas, kad jos duotų kaip įmanoma didesnę naudą. Kalbant apie veido serumus jų yra pakankamai daug, tokie kaip hialurono serumai, vitamino C serumai arba retinolio serumai. Apie pastarąjį galima sulaukti įvairių nuomonių, tad šiame straipsnyje norime papasakoti, ar jį verta rinktis, o galbūt ne.

Retinolio serumo pliusai

Kuomet renkamės bet kokią veido priemonę, pirmiausia atsižvelgiame į jo pliusus. O retinolio serumas jų turi pakankamai nemažai:

  • Jis yra ganėtinai universali priemonė, todėl ją gali naudoti net ir skirtingus odos tipus turinčios moterys. Taip pat jis puikiai tinka ir brandžiai odai.
  • Jeigu turite odos problemą ir susiduriate su pigmentacija, tuomet šio tipo serumas gali padėti ją išspręsti.
  • Jeigu oda yra linkusi į šerpetojimą, tai retinolio serumas gali pašalinti šią problemą ir ją paversti lygia bei švelnia.
  • Jis pasižymi greitu susigėrimu į odą ir malonia konsistencija, kuri nėra lipni, todėl nereikia gaišti laiko ir laukti kol jis įsigers.

Retinolio serumo minusai

Tikriausiai negalėtume atrasti nei vieno produkto, kuris neturėtų nei vieno minuso. Kadangi mūsų visų oda yra skirtinga, tai ji nevienodai reaguoja į skirtingas medžiagas. Tad galime išskirti ir kelis retinolio serumo minusus. Pirmasis būtų tas, kad oda gali šiek tiek išsausėti, parausti, papleiskanoti. Tačiau pamačius tokį efektą per daug nereikia išsigąsti, nes tokia reakcija gali būti laikina. Kartais šią priemonę reikia pradėti naudoti po truputį, o ne kasdien. Pradedant nuo mažesnio kiekio ir po truputį didinant tokių reakcijų galima išvengti. Antras minusas, kurį galima įžvelgti yra tas, kad jis nerekomenduojamas maišyti su kitais serumais, tad jeigu jį pasirinkote naudoti tam tikram periodui, geriau kitų serumų nenaudokite.

Ar verta pirkti?

Tikriausiai kaip ir matėte iš visų pateiktų pliusų ir minusų, tokią priemonę visada verta turėti. Aišku, jeigu ją bandote tik pirmą kartą, tuomet galbūt verta ją pradėti naudoti po truputį, tepant ne visą veidą, bet jautresnę odos vietą ir žiūrėti ar bus reaguojama į ją. Jeigu priemonė tiks nuo pat pirmo patepimo, tuomet tikrai turėtumėte džiaugtis, nes naudojant vieną produktą galėsite susitvarkyti su daug skirtingų veido problemų. Kadangi jo nerekomenduojama naudoti su kitomis panašiomis priemonėmis, tai kiti veido serumai pirmiausia turėtų būti išnaudoti.